Door - admin

Rijgedragverzekering

Er zijn een hoop verschillende manieren hoe premies van autoverzekeringen berekend worden. Zo wordt er naar verschillende risico's gekeken. Er zijn nieuwere manieren die bedacht worden hoe de premie precies berekend wordt. Op die manier krijgen mensen die een hoger risico hebben op een ongeval, een hogere premie. Het heet dan een rijgedragverzekering. We gaan in deze tekst kijken naar de eventuele voor- en nadelen van deze verzekering. .

Hoe werkt het?

Bij een rijgedragverzekering wordt er dus puur naar het rijgedrag van iemand gekeken. Dit is natuurlijk een heel breed aspect aangezien er een rijverleden is, maar ook het rijgedrag van het heden meegerekend moet worden. Daarbij komt nog eens de vraag hoe het huidige rijgedrag dan gezien kan worden. Dat wordt gedaan door middel van verschillende technologie├źn. Hiermee wordt het rijgedrag uitgelezen op afstand. Aangezien dit wordt gezien als privacygevoelig, wordt de verzekering tot op heden nog niet helemaal met open armen ontvangen. Het is mogelijk voor de verzekeraar om te zien waar iemand rijdt, maar ook bijvoorbeeld hoe hard iemand rijdt. Op die manier kan een verzekeraar goed in de gaten houden of iemand een veilige rijstijl heeft of dat iemand dit juist niet heeft. Hierop gebaseerd wordt de premie berekend.

Premie en kortingen

Hoe veiliger en rustiger je rijdt, hoe hoger de korting wordt op jouw premie. Het is dus niet zo dat je meer premie betaalt dan normaal wanneer je een minder veilige rijstijl hebt. Het is alleen zo dat je korting krijgt op de premie wanneer je laat zien dat je op een veilige en betrouwbare manier auto rijdt. De premie van de verzekering is natuurlijk altijd nog verschillend per verzekeraar. Dat kan ook het geval zijn met de korting die je krijgt op de rijgedragverzekering. Bij de ene verzekeraar krijg je namelijk een hoger percentage dan bij de andere verzekeraar. Wanneer je twijfelt tussen verzekeraars, kun je het beste autoverzekering vergelijken. Hierdoor kom je er namelijk snel achter welke verzekering het beste bij jou past. Er zijn een hoop verschillende verzekeraars dus het loont altijd om deze verzekeringen met elkaar te vergelijken. Voor dezelfde verzekering kun je namelijk een stuk meer geld kwijt zijn bij een andere verzekeraar. Bij twijfels dus altijd vergelijken, bijvoorbeeld via Overstappen.nl – autoverzekering afsluiten.